U sastavu Specijalističkog centra “ Avala” nalazi se laboratorija koja pruža visok kvalitet laboratorijskih pretraga koje su početni korak u liječenju i kontroli različitih bolesti. Uz stručno osoblje i moderne uređaje, pacijentima je omogućeno da na kvalitetan način vode brigu o svom zdravlju.

Služba laboratorijske dijagnostike bavi se uzimanjem i laboratorijskim ispitivanjima uzoraka krvi, urina i fecesa. Laboratorija je opremljena savremenim hematološkim i biohemijskim analizatorima, te analizatorima za određivanje parametara hemostaze kao i ostalim uređajima neophodnim da se obezbjedi kvalitetna usluga za pacijente. Kao odgovor na razvoj novih informacionih tehnologija, kao i stalno unapređenje kvaliteta usluga, u laboratoriji je implementiran najsavremeniji laboratorijski informacioni sistem – LIS koji upravlja laboratorijskom opremom i kontroliše procese od uzorkovanja do izdavanja nalaza. Na ovaj način je dodatno skraćeno vrijeme izdavanja laboratorijskih rezultata, a korisnicima laboratorijskih usluga omogućena dostupnost i lakša pretraga arhiviranih rezultata.
Sve neophodne laboratorijske analize možete uraditi  brzo i jednostavno, a rezultate analiza preuzeti lično, dobiti putem email-a ili putem pošte.

Od usluga izdvajamo:

- hematologiju
- biohemiju (urea,kreatinin,ast,alt,glukoza,holesterol...)
- tumor markere
- analize urina
- hormone (polni,štitne i dr)
- mikrobiologiju ( brisevi,urinokulture)
- transfuziološke analize ( krvna grupa,RH faktor)
- koagulacije ( D-dimer,PV, faktori koagulacije...)
- molekularna dijagnostika (trombofilija,DNK analize...)